Cu Cirese la Urechi

eJobs si intelepciunea sa

Posted on: 29 April 2010

Ca orice entry-level, caut de lucru. Mai bine, mai serios, mai de perspectiva, mai career-friendly, mai acceptabil, mai uman.

In aceste conditii, eJobs, BestJobs si alte platforme de genul, mi-au devenit buni prieteni. Si pentru ca sunt perseverenta si disperata, ma uit pana si la tips-urile oferite de intermediar, in ajutorul meu.

Pe un pseudo-articol de felul asta, cu numele lui- Cum poti obtine jobul dorit in urma interviului- citeam eu azi urmatoarea aberatie:

“Un interviu de succes poate fi urmat de o oferta in doar cateva zile, daca stii sa actionezi ca un adevarat profesionist.

Mai intai, da un scurt telefon intervievatorului pentru a-i multumi pentru timpul acordat – daca nu este disponibil, trimite-i un email. Apoi, trimite-i o scrisoare, batuta la masina sau scrisa de mana, care sa includa cateva idei personale, inovatoare, care ar putea ajuta compania sa se dezvolte. Poti include o scurta documentatie – orice ar putea convinge cat de serios doresti sa contribui la succesul companiei.

Daca nu obtii un raspuns pentru nici una dintre aceste incercari intr-o saptamana, poti suna intervievatorul sau managerul departamentului de HR pentru a-ti exprima din nou entuziasmul pentru acest job; de asemenea, intreaba cand anticipeaza ca vor lua o decizie. Asteapta apoi cu rabdare pana la data respectiva si suna dupa alte doua – trei zile pentru a intreba daca firma a luat vreo decizie in legatura cu jobul. De fiecare data cand ii contactezi, fii politicos si profesional.”

Buuun. Cum as putea, vreunpic vreodata sa inclin balanta in vreun fel in favoarea mea cu actiuni de genul asta?? Adica asta nu se numeste hartuire? si nu exista legi care sa pedepseasca hartuirea? “Hartuirea unei persoane juridice”- formularea asta nu am auzit-o, si probabil ca nu exista mentionata in vreo lege, dar prietene, asta nu ma va ajuta nici pe mine, nici vreun alt locuitor al planetei sa se angajeze la compania care a binevoit sa il cheme la interviu. NICIODATA

Dumnezeule…

Advertisements

4 Responses to "eJobs si intelepciunea sa"

:))))ahahaaaa…so right matzule…eu m’am saturat si de astia de la e jobs si bestjobs…..serios…sustin cu tarie ca tot pcr’u e la putere…

Sa-i ia dracu pe toti patronii! Nu vrei sa ne facem noi mai bine o firma… ?

Visez la asta de cand eram mica 8-> .

si eu sunt aici sa ne implinim visele/visurile!:D:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

pe Caprarii

Cele mai noi

Calendar

April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 4,765 hits
Advertisements
%d bloggers like this: