Cu Cirese la Urechi

Salutul francez

Posted on: 22 April 2010

Sambata seara la postul francez de televiziune France 2, umoristul francez Jonatahan Lambert a salutat prezentatorul emisiunii “On n’est pas couche”,in stil romanesc, ca gest de multumire pentru invitatia la emisiunea acestuia. Gestul de salut, inspirat de miscarea cersetorilor plecati de la noi spre realizare profesionala prin vestul Europei, a scandalizat vocea publica de pe la noi. Asta ca un scurt sumar.

La scurt timp dupa ce inregistrarea emisiunii a ajuns stire in tara, “hackerii” romani le-au facut un cadou francezilor de la Le Monde. Acestia s-au trezit cu urmatorul mesaj pe pagina de start a ziarului:

 “Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest, sau o revoltă! Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circulă un sânge român. Sângele ce-a fost jertfit şi vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru cere acum dreptate. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată! Vrem să nu se uite cine l-a vărsat pentru ca România sa existe astăzi pe hartă, să le amintim copiilor şi nepoţilor noştri, să îi respectăm cu onoarea cuvenită. Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiti despre compatrioţii nostri nu mai folosiţi expresiile «Ţigani Români». Noi v-am respectat Franta, voi ne veţi respecta România! R.N.S. veghează pentru ca aceste lucruri să fie înfăptuite”.

Sursa

Ieri s-au manifestat in aceasta privinta si seniorii blogarimii, domnii Cotcodaci, cu o replica pe masura, sa dai cu basca in tarana, nu alta, pe baza de istorie, nu xenofobism ieftin.

Bine ne mai simtim cand oameni cu sange in instalatie ies si dau replica pe masura jignirilor aduse neamului. Acum, nu ca as fi eu foarte patriota, dar cand calci afara din tara, e aproape imposibil sa nu te ajunga mahnirea.

Asa ca, daca autoritatile romane nu au reactionat la glumele proaste ale francezilor, au facut-o cei cu intelectul la purtator. Alta metoda de a demonstra ca nu toti stam cu palma intinsa nu avem.

Advertisements

3 Responses to "Salutul francez"

tipul nu e amuzant. da deloc.

Francezul sau Cotcodacul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

pe Caprarii

Cele mai noi

Calendar

April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 4,765 hits
Advertisements
%d bloggers like this: